Det kan være en stor og indviklet verden, når det kommer til at benytte sin hjemmeside til at sørge for at din webshop ligger øverst i søge resultaterne, når kunderne leder efter det helt rigtige produkt. Det er sjældent at kunderne når rulle særlig langt ned at googles første side før de har fundet hvad de ledte efter. Det understreger bare vigtigheden i at gøre en smule ved det.

Præciser din målgruppe

Lige så snart du skal lave nogen kommunikation til dine kunder, er det vigtigt at tænke over hvem der modtager kommunikationen. Måden hvorpå du udformer din kommunikation om der er en blog, mail eller reklame ændrer sig markant alt efter hvilken målgruppe du har. Der er forskel på hvorvidt du skal sælge håndklæder og bildele. Når du skal sælge håndklæder vil det ofte være relevant at markedsføre sig stil kvinder, og hvis det er biler er det ofte manden du skal fange med din kommunikation.

Benyt bloggen

I rigtig mange tilfælde kan det være fordelagtigt at benytte en blog til at skabe indhold på webshoppen. Indeholder din webshop f.eks. produkter som håndklæder og andre toiletartikler kan det være en god idé at blogge om indretningen af badeværelset, det vil både kunne skabe interesse og inspiration for dine kunder, når de er på jagt efter nye produkter eller inspiration. Hvis dit produkt er teknisk, kan det være en mulighed at lave guides til at løse almene problemstillinger for dine kunder, det kan f.eks. være hvordan man resetter sin Iphone hvis den driller. Det er ikke sikkert at du synes en blog, passer til dig og dit produkt, så kan det være vigtigt at have andre indlæg, om dine produkter, services og f.eks. inspiration til julegaver. Du kan se et eks. på indlæg hos Georg Jensen Damask, der skriver om jul, påske, gave idéer og meget mere.
Hvis du dog har et teknisk indviklet produkt som en computer, kan det være en god idé at lave en F.A.Q., Frequently Asked Questions, da kunderne vil blive ledt direkte til din hjemmeside når de stiller google de spørgsmål som du har svarene på.

Udnyt tiden

Google bruger en række målenheder til at vurderer hvor god din hjemmeside er til at svare på de spørgsmål kunden har haft, et af dem er tid. Det er vigtigt at sørge for at kunderne bruger mere og mere tid på din hjemmeside. Der kan være mange muligheder for at sørge for at kunderne bruger mere tid på netop din side, en af dem kan være videoer. Hvis du vælger at benytte videoer, er det vigtigt at sørge for at de både er underholdende, men også at de fortæller noget om dit produkt. Videoerne kan sagtens være guides til hvordan kunden får styr på et problem de er stødt på, om det gælder problemer med teknikken eller en plet der skal af håndklæderne.


Leave Your Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *