Sådan får du billeder af dine produkter med på Facebook

Sådan får du billeder af dine produkter med på Facebook

For at sælge dine produkter igennem Facebook er det vigtigt, at folk kan se dine produktbilleder på Facebook. Ofte sker det, at der kun kommer tekst frem, når du deler dit produkt på Facebook. Da det er dine billeder, som ofte sælger dine produkter, er det et kæmpe problem. Heldigvis er der en løsning på problemet.

Med Open Graph protocol bliver det muligt for Facebook at finde dine billeder. Til de fleste CMS og webshop systemer finder der plugins, som gør det muligt for dig at få billeder på Facebook uden at kunne skrive kode. Herunder har Facebook også lavet en debugger, som hedder Facebook Debugger. Når du kører dit url igennem her, vil dit billede komme frem.

Men det er ikke særlig hensigtsmæssigt at gøre hver eneste gang, du gerne vil have dine billeder frem, når du lægger dine produkter eller indlæg på Facebook. Plus du risikerer, at kunder ikke får billede frem, hvis du vælger at dele dit produkt på Facebook. I stedet kan du smide et ekstra meta tag ind i din <head>.

For en sengeshop som Bedre Nætter er det vigtigt, at deres produktbilleder kommer med på Facebook, da det har kæmpe betydning for salget. Folk er mere tilbøjelige til at klikke sig videre og give butikken en chance med et stort og tillokkende billede end hvis det blot er logoet i dårlig opløsning, der ses på Facebook.

Sådan opsætter du Open Graph protocol

Du skal som sagt indsætte det på sidens <head>.

Du skal have følgende med:

og:title – Titlen på dit produkt (object)

og:type – Her skriver du, hvilken type indhold der er tale om.

og:image – Billedets url. Det er det, som kommer frem på Facebook.

og:url – Her er url’et til selve siden (produktet, indlæg osv.)

Eksempel på hvordan det vil se ud med filmen The Rock

<html prefix=”og: http://ogp.me/ns#”>

<head>

<title>The Rock (1996)</title>

<meta property=”og:title” content=”The Rock” />

<meta property=”og:type” content=”video.movie” />

<meta property=”og:url” content=”http://www.imdb.com/title/tt0117500/” /> <meta property=”og:image” content=”http://ia.media-imdb.com/images/rock.jpg” /> …

</head> … </html>

Se også denne video om emnet:

Tjek om der findes et plugin

Inden du begynder at lave disse ting selv, er det værd at tjekke, om der findes et plugin, som kan gøre tingene for dig. Til WordPress har Facebook f.eks. lavet en plugin, som gør det lettere at få sine billeder på Facebook.

Det gode ved at bruge et plugin er, at du slipper for selv at skulle skrive tingene ind, da andre allerede har gjort det for dig. Det er altid værd at tjekke, om det har nogen betydning for din webshops hastighed, da det trods alt er det vigtigste.

Du kan tjekke, om der findes noget lignende til din webshop platform, ellers skriver du selvfølgelig bare de meta tags ind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *